Най-малко 16 души са мъртви след две масови стрелби в боулинг зала

...
Най-малко 16 души са мъртви след две масови стрелби в боулинг зала
Коментари Харесай

Какво се случи по време на стрелбите в Мейн снощи? График на трагедията

Най-малко 16 души са мъртви след две масови стрелби в боулинг зала и ресторант в Люистън, Мейн, оповестиха чиновници на реда за CBS News, само че точният брой към момента не е прочут.

Множество предизвестия за заслон бяха издадени през цялата нощ, до момента в който полицията търсеше лице, представляващо интерес, споделиха чиновници.

Ето хронологията на стрелбата и продължаващото търсене:

Schemengees Bar and Grille, локален ресторант, и Sparetime Recreation, зала за боулинг.

Един човек в боулинг сподели, че е чул към 10 изстрела. Не е ясно какъв брой души са били убити на всяко място.

Двата предприятия наподобява са на към 4 благи един от различен.

Полицията предизвестява за деен стрелец, издава предизвестие за заслон на място

На 8:06 ч., Щатската полиция на Мейн сподели във Facebook, че " има дейна пукотевица в град Люистън " и сподели, че хората са помолени да се подслонят на място и да останат в домовете си със заключени порти.

В 20:53 ч. полицейското ръководство в Люистън заяви във Фейсбук, че се „ занимават с случай с дейна пукотевица “ в ресторанта и боулинг залата. Те помолиха жителите на региона „ да стоят надалеч от пътищата, с цел да дадат достъп на незабавните служби до лечебните заведения “.

Полицията разгласява изображения от камери за наблюдаване, показващи въоръжено лице 

Полицейското ръководство в Луистън разгласява изображения, показващи човек, който държи полуавтоматична пушка в 21:05 ч. Трите фотоси, публикувани в обществените мрежи, демонстрират лицето, облечено с кафява риза, мрачен панталон и светли обувки. Лицето не е разпознато и полицията помоли всеки, който може да разпознава лицето, да се обади на управляващите.

„ Превозно средство, представляващо интерес “, открито на осем благи разстояние 

Полицейското ръководство в Луистън показа фотография от наблюдаване на бяло транспортно средство в обществените медии в 21:17. В обявата полицията сподели, че предната ризница на колата може да е боядисана в черно и помоли всеки, който види колата, да се обади на управляващите.

В 23:57 ч. щатската полиция на Мейн заяви в обществените медии, че колата, която те нарекоха „ транспортно средство, представляващо интерес “, е била открита в Лисабон, град на към осем благи от Люистън.

Според предходни отчети от CBS News, колата наподобява подхожда на описанието от бюлетина на правоприлагащите органи за транспортно средство, за което е известно, че Кард е управлявал.

Полицията сподели в бюлетин оповестено в четвъртък сутринта и прегледано от CBS News, че транспортното средство, представляващо интерес, е бяло Subaru Outback с черна ризница. Колата е записана в Мейн, само че в бюлетина не е посочено на кого е записана колата.

Полицията показва Робърт Кард като забавно лице 

Полицейското ръководство в Люистън показа фотография на Кард в обществените медии в 22:52 ч. и сподели, че е " лице от интерес " в стрелбите. Полицията означи, че Кард би трябвало да се смята за " въоръжен и рисков " и помоли всеки, който го види, да се свърже с публични лица.

В 23:57 ч. щатската полиция на Мейн сподели, че управляващите " сега търсят " Кард.

„ Ако бъдат видени, хората не би трябвало да се приближават до Кард или да се свързват с него “, споделиха от отдела.

Според бюлетин на правоохранителните органи в Мейн, забелязан от CBS News, Кард е записан в запаса на армията на Съединени американски щати. CBS News удостовери, че той е експерт по доставките на нефт в запаса на армията и не е взел участие в бойни дейности, откогато се прикани през 2002 година Кард неотдавна заяви за проблеми с психологичното здраве, в това число чуване на гласове, и беше заплашил да стреля по базата на Националната армия в Сако, съгласно бюлетина на силите на реда. Има настояща военна брошура, която му разрешава достъп до военни бази. Съобщава се, че това лято Кард е била настанена в психиатрично заведение за две седмици, съгласно бюлетина.

Card има връзки с Масачузетс, съгласно източници на CBS News Boston, а щатската полиция на Масачузетс и федерални сътрудници са били арестувани на границата с Мейн.

Според бюлетина Кард има две други транспортни средства, регистрирани на него. Единият е мотоциклет Yamaha от 2022 година, а другият е зелена лодка See Doo от 2019 година И двамата са регистрирани в Мейн.

Убежището е разширено 

В 23:57 ч. пост, щатската полиция на Мейн сподели, че заповедта за леговище се уголемява до Лисабон, където е открито транспортното средство, което съставлява интерес, защото полицията в региона търси Card.

В 6:13 сутринта в четвъртък сутринта щатската полиция сподели, че уголемява приюта, с цел да включи град Боудойн, Мейн, откъдето е Кард.

Град Обърн, който граничи с Люистън, също посъветва жителите да се приютят на място.

Много учебни заведения в региона са затворени, съгласно WGME-TV, филиал на CBS, в това число в Портланд, Мейн.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР